March of the Living naar concentratiekamp Auschwitz uitgesteld

March of the Living. Screenshot YouTube

De jaarlijkse March of the Living die ieder jaar in april wordt gehouden is vanwege het coronavirus voorlopig uitgesteld. Dit wordt meegedeeld door de organisatoren.

“Na overleg met de relevante gezondheidsinstanties en ambtenaren zien we ons gedwongen de mars uit te stellen.” Dit schrijft Dr. Shmuel Rosenman, voorzitter van de March of the Living organisatie, in een verklaring.

“Onze primaire zorg is de gezondheid van de vele deelnemers en de overlevenden van de Holocaust die aan de mars meedoen. Aangezien dit een internationaal evenement is met 110 delegaties van over de hele wereld, hebben we de verantwoordelijkheid om voorzorgsmaatregelen te nemen in overeenstemming met de richtlijnen van de autoriteiten,” voegde hij eraan toe.

De jaarlijkse herdenking stond in de planning voor 21 april 2020.

De March of the Living wordt sinds 1988 gehouden en het is voor het eerst dat deze wordt uitgesteld. Tot op heden hebben meer dan 300.000 deelnemers uit 52 landen deelgenomen aan de mars langs de 3,2 kilometer lange spoorlijn van Auschwitz naar Birkenau.

Volgens de laatste berichten van zondag zijn er 11 besmettingen met het coronavirus in Polen. Er zijn geen sterfgevallen gemeld.

Advertentie (4)