Israël overweegt quarantaine voor alle reizigers die het land binnen komen

Minister van Volksgezondheid Litzman. Screenshot YouTube

De Israëlische minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman heeft maandagochtend aangekondigd later op de dag alle reizigers die in Israël aankomen te verplichten in quarantaine te gaan. Dit melden de Israëlische media.

Litzman vertelde de Israëlische legerradio Galei Zahal dat er een bredere set maatregelen vereist is.

“We overwegen het en ik verwacht dat het zal gebeuren,” zei Litzman. “Wij vinden het belangrijk. We zullen ook andere overwegingen bekijken, waaronder economische en daarna nemen we een een beslissing. “

De minister van volksgezondheid verwierp de suggestie dat een dergelijke brede maatregel bedoelt zou zijn om niet specifiek de Verenigde Staten op de lijst te zetten. Het aantal besmettingen in de Verenigde Staten neemt snel toe.

Hij ontkende dat de beslissingen van zijn ministerie beïnvloed werden door politieke overwegingen. De nieuwe quarantaine maatregel is zondag besproken door premier Benjamin met de Amerikaanse vice-president Mike Pence.

Een quarantaine maatregel voor alle reizigers die in Israël aankomen zal de economie grote schade berokkenen.

Moshe Bar Siman-Tov, de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, zei zondag op een persconferentie dat Israëli’s voorbereid moeten zijn op een verslechtering van de situatie. Hij benadrukte dat de autoriteiten de situatie onder controle hebben en hun best doen om de uitbraak te beperken.

Volgens een anonieme bron in Haaretz doet het ministerie van volksgezondheid niet voldoende om zich voor te bereiden op een grote uitbraak. Er zijn maar 4.000 mensen getest en er bestaat onenigheid over de noodzaak om patiënten met milde symptomen in het ziekenhuis op te nemen.

Vice-directeur-generaal Itamar Grotto van het ministerie van Volksgezondheid schatte zondag dat het aantal Israëlische COVID-19-gevallen in de tienduizenden zou kunnen oplopen.

Het virus bereikte vrijdag een mijlpaal en infecteerde wereldwijd meer dan 100.000 mensen. Het heeft bijna 3.400 mensen gedood.

Advertentie (4)