VS steunt Israëlische quarantaine maatregelen

Uren voordat een beslissing wordt genomen over de vraag of Israël een algemene quarantaine afkondigt voor iedereen die het land binnen wil, vertelde de minister van Volksgezondheid Ya’acov Litzman aan de radio zender Israel 103FM dat de VS elke beslissing die Israël maakt zal steunen.

“Ik was aanwezig bij het gesprek tussen de premier en vice-president Mike Pence. Er was geen conflict, ze waren met elkaar eens over de te nemen maatregelen,” zei Litzman. “Dit is geen kwestie van Amerika of niet van Amerika.”

“Er is op dit moment geen wens om alleen reizigers uit bepaalde staten in quarantaine te plaatsen. Als we dit doen zullen we iedereen in quarantaine plaatsen. Niet alleen uit de VS.”

Hij zei Israël de maatregelen met veel landen bespreekt. Ook heeft een team van ambtenaren de hele nacht over het onderwerp gediscussieerd en zal er waarschijnlijk een ministerieel comité worden ingesteld om het ​​besluit te voltooien zodat het ‘rechtsgeldig’ zal zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft herhaaldelijk aangegeven dat de inspanningen erop gericht zijn om de infectieketen te detecteren. Zo kan de verspreiding van het virus worden voorkomen, zodat de ziekenhuizen niet veel belast worden.

“We hebben elke zaak onderzocht en er zijn onderzoeken ingesteld naar de onderzoeken”, legt Litzman uit. 

Maar de 29e besmetting op zondag in Israël is het eerste geval met een onbekende oorsprong. Omdat de bron van infectie onbekend is wordt het voorkomen van nieuwe infecties veel moeilijker.

Litzman zei dat het nog steeds niet bekend is hoe deze besmetting heeft kunnen plaatsvinden. Hij hoopt dat professionals de komende dagen meer kunnen bepalen. 

Volgens de minister blijft het virus een uitzondering en daarom ziet hij geen vermindering van de beperkingen die opgelegd zijn aan het publiek.