Israelische video techniek helpt bedrijven en universiteiten in het tijdperk van coronavirus

Video conferentie. Foto Kaltura

Naarmate het aantal gevallen van coronavirus internationaal toeneemt, zijn universiteiten, bedrijven en medische centra niet zo vertrouwd met het beperken van verstoringen. De schijnwerpers zijn daarom gericht op videotechnologieën en zijn daarmee de ultieme test van hun mogelijkheden om zo gewoon mogelijk zaken te blijven doen, meldt NoCamels.

Kaltura is een vooraanstaand Israëlischbedrijf op het gebied van videotechnologie, is één van die bedrijven dat steeds meer aanvragen krijgt over manieren om inhoud te delen en online conferenties te houden, wegens de door het coronavirus veroorzaakte beperking om te voorkomen dat werknemers vergaderen of naar conferenties vliegen.

Foto Kaltura

“We werken eraan om evenementen aan te vullen of te vervangen door een virtuele topomgeving. Het gaat niet alleen om het beschermen van de inhoud, maar ook om het netwerk, het netwerk met sponsors, het is een enorm bedrijf, ”zegt Dr. Michal Tsur, mede-oprichter van Kaltura, President en General Manager, Enterprise & Learning.

COVID-19 en de onzekerheid rond de ziekte als gevolg van het nieuwe coronavirus hebben tot nu toe tot een grote verstoring in de technologiesector geleid. Grote technische conferenties zijn uitgesteld of geannuleerd, waaronder de jaarlijkse F8-ontwikkelaars conferentie van Facebook, EmTech in Singapore en CannaTech in Tel Aviv.

Als zodanig, met economische onzekerheid opdoemen over de hele wereld, helpen videoconferentiebedrijven zoals Kaltura externe werknemers verbonden te blijven tijdens de verspreiding van het coronavirus.

“Het spreekt voor zich dat er grote waarde is in persoonlijke interactie, maar dit is zo dichtbij als maar kan”, zegt Tsur tegen NoCamels. De oplossingen van Kaltura stellen potentiële genodigden en gastheren in staat om “toegang te krijgen tot inhoud, online te netwerken, online te chatten, online met sponsors in contact te komen, de inhoud direct beschikbaar te hebben. We kunnen de topomgeving simuleren. ”

Online technologieën zijn geen reactie op de huidige coronaviruscrisis. Maar ze “verbreden de horizon” voor veel bedrijven.

“Deze [uitbraak] kan voor veel bedrijven de horizon verbreden zodat je veel face-to-face-ontmoetingen kunt vervangen door video. In veel gevallen is het ook beter voor het milieu vanwege het verminderende vliegen en op dit moment wil niemand de verantwoordelijkheid nemen om zijn werknemers ziek of genodigden voor hun evenement ziek te maken, dus ik denk dat het een goede beslissing is, ”zegt Tsur, over bedrijven voeren hun externe werkprocedures op.

“De wereld evolueert naar online technologieën die niet alleen de behoefte aan fysieke vergaderingen vervangen, maar feitelijk effectiever werken mogelijk maken, waardoor niet alleen de mogelijkheid bestaat om informatie voor en na de vergadering te delen, maar ook de mogelijkheid om te voorkomen dat organisatorische kennis verloren gaat bij het werken met verschillende locaties in verschillende tijdzones, ”zei Sigal Srur, hoofd personeelszaken bij Kaltura, in een verklaring.

De bedrijfswereld is niet de enige arena die op zoek is naar video en online technologie voor hulp bij onzekerheid over het coronavirus.

Universiteiten over de hele wereld beperken conferenties en uitwisselingsprogramma’s. Maar velen worden ook geconfronteerd met annuleringen van lessen, zoals te zien is in Italië.

“Er zijn veel organisaties wiens bedrijf is gebaseerd op mensen die daadwerkelijk naar een fysieke plek gaan en daar hebben ze een oplossing voor nodig”, zegt Tsur.

De technologie van Kaltura wordt gebruikt door meer dan 600 universiteiten, waaronder Harvard, Yale, Stanford en de Universiteit van Queensland. De faciliteiten voor hoger onderwijs gebruiken Kaltura live streaming service en het platform zelf voor toegang tot inhoud.

En terwijl veel universiteiten al zijn aangesloten op een digitaal platform, zegt Tsur dat de angst voor coronavirus hen nog steeds in een precaire positie heeft gebracht.

“De meeste organisaties zijn er niet op voorbereid dat alles in een oogwenk op afstand gaat. Hetzelfde geldt voor universiteiten, wat gebeurt er als we allemaal tegelijkertijd online gaan ‘, zegt ze, en merkt op dat het voor videotechnologiebedrijven een enorme kans is om hun vaardigheden te bewijzen.

Verbonden blijven is ook belangrijk voor coronavirus patiënten en mensen die geïsoleerd zijn.

Foto Unioer Care.

Het in Tel Aviv gevestigde Uniper Care , dat een platform heeft gecreëerd om ouderen te helpen sociaal verbonden te blijven, heeft het moreel hooggehouden voor Israëlische patiënten die in quarantaine zijn geplaatst in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer. De patiënten werden geëvacueerd uit het door coronavirus getroffen cruiseschip Diamond Princess in Japan en naar isolatie gestuurd.

“Hun leven werd weggenomen. Ze kunnen niet uitgaan. We voegen positiviteit toe aan hun dag: ontspannende yoga, mindfulness en groepstherapie. Zowel live groepchats als aangeworven inhoud, ”vertelt Rami Kirshblum, mede-oprichter en CEO van Uniper Care, aan NoCamels. “Deze service is voor hen een doorbraak. Het helpt hun behandeling en patiëntreis tot een ander soort reis te maken. ”

Het bedrijf was al in gesprek met Sheba om de Uniper Care-service, die van elke televisie een interactief station maakt, op te nemen in de afdeling telegeneeskunde. Toen de coronaviruspatiënten in het ziekenhuis landden, vroeg het personeel de Israëlische startup om te helpen.

De patiënten kunnen via de videotechnologie met elkaar, hun familie en medisch personeel praten.

“De meeste van hen zijn gezond, maar ze zijn geïsoleerd omdat ze ervan verdacht worden dat ze misschien het virus hebben omdat ze in de buurt waren”, zegt Kirshblum.

“Ze praten niet alleen op afstand met medisch personeel, maar we brengen een volledige welzijns-, sociale en gezondheidsdienst. Ze staan ​​onder stress, sommige zijn depressief. Deze sessies zijn een game-wisselaar. Ze zijn geïsoleerd maar nog steeds verbonden, ”vertelt hij NoCamels.