Ook coronavirus besmetting vastgesteld bij ALEH

Foto ALEH

ALEH Nederland heeft uw hulp nodig en vroeg ons het volgende plaatsen.

ALEH is Israëls grootste zorgnetwerk voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen. Meer dan 750 kinderen met ernstige verstandelijke en lichamelijke beperkingen en complexe medische condities wonen in één van ALEHs vier vestigingen (in Bnei Brak, Gedera, Jeruzalem en de Negev) en krijgen daar geavanceerde medische, educatieve en rehabilitative zorg. Daarnaast verleent ALEH meer dan 45.000 ambulante behandelingen per jaar. 

Bij Aleh kijken we verder dan de beperking, naar wie het kind is. Door het werken aan ontwikkeling en verrijking van de kwaliteit van leven, stellen we elk kind in staat zijn of haar potentieel te bereiken.  ALEH probeert een thuis te zijn voor haar bewoners.

Dat alles is de afgelopen week dramatisch onder druk komen staan. Het Corona-virus houdt sinds donderdag ALEH Gedera in een houdgreep. Inmiddels zijn 6 bewoners positief getest op het Corona-virus en zij liggen momenteel ter observatie in speciaal ingerichte Corona afdelingen van 3 regionale ziekenhuizen.

Momenteel gaat het naar omstandigheden goed met hen. Nadat bekend werd dat het virus door een medewerker was overgedragen, werd besloten om 23 bewoners en 20 werknemers in Gedera die in contact zijn geweest met de bewuste bewoners en werknemer, in groepsquarantaine te plaatsen voor een periode van 14 dagen. 

Dinsdagnacht 24 maart werd helaas ook vastgesteld dat een verzorgster bij ALEH Negev besmet was geraakt. 42 bewoners en 25 medewerkers zijn in quarantaine geplaatst en Magen David Adom is woensdagochtend vroeg samen met het ‘Home Front Command’ van de IDF gekomen om ALEH Negev te ontsmetten.  

De andere twee ALEH vestigingen in Jerusalem en Bnei Berak zijn ze er nog steeds in geslaagd om het virus buiten de deur te houden. Alle werknemers moeten voordat ze de gebouwen kunnen betreden dagelijks hun temperatuur laten opnemen en men dient zich nu volgens de nieuwe richtlijnen te kleden en gedragen: een blauwe beschermende jas, handschoenen en een mondkapje tijdens direct contact met bewoners en collega’s en minstens 2 meter afstand houden van elkaar. 

Al de extra maatregelen die nodig zijn om de bewoners van ALEH te beschermen en voortdurend de beste zorg te blijven geven doet een flinke aanslag op het personeel, de buitenlandse vrijwilligers (o.a. uit Nederland) en de financiële situatie van ALEH. Uw meeleven en betrokkenheid wordt enorm op prijs gesteld.

Voor meer informatie: https://aleh.nl.  

Laat ALEH en de honderden verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen niet alleen staan en help zoveel u kan. Juist nu is dit dringend nodig.