Jom Ha’atsma’oet – Eurovision Special dinsdag 28 april 2020

Screenshot YouTube

De makers en musici van het jaarlijkse Chanoeka Concert in Het Koninklijk Concertgebouw brengen een uniek concert ten tonele ter gelegenheid van Jom Ha’atsma’oet. Ook 75 jaar bevrijding van Nederland en het Eurovisie Songfestival staan centraal.

Het concert vangt aan om 20:15 in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Kaartjes kunnen besteld worden door op deze link te klikken.

Prijzen variëren tussen 18 en 72 Euro voor het evenement.

Het programma bestaat uit een breed spectrum van Joodse, Israëlische en klassieke muziek. Er worden ook een aantal Nederlandse en Israëlische Songfestival-winnaars in het zonnetje gezet, waaronder Lenny Kuhr. Zij won in 1969 voor Nederland het Eurovisie Songfestival.

Lenny Kuhr is een nieuwe aanwinst voor het Jom Ha’atsma’oet concert. Ook nieuw te horen zijn Shuly Nathan en Yoni Rose. Shuly Nathan is bekend voor haar vertolking van Jeroesjalajieem sjel zahav vlak na de Zes Daagse Oorlog, waarmee het lied immens populair werd.

Yoni Rose is de voorzanger van de joodse gemeente van Frankfurt. Hij komt oorspronkelijk uit Baltimore, waar hij opgegroeid is in een muzikale orthodox joodse familie.

Het wordt een voorstelling vol muziek en blijdschap met dirigent en maestro Joan Berkhemer, onder de artistieke leiding van Barry Mehler.

Alle informatie is te vinden op de website van het Concertgebouw. Wat ze er niet bij zeggen is dat er getoverd gaat worden met muziek.

Het programma belooft naast muziek ook wat te nasjen in de pauze. Bij de prijs inbegrepen zijn koosjere versnaperingen en wijn.