Israël last Poerim optochten, concerten en sportwedstrijden af

Poeriem optocht Holon 2019. Screenshot YouTbe

Poerim optochten, sportwedstrijden en concerten worden in Israël afgelast om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Deze laatste maatregel is ingevoerd na de aankondiging dat bijeenkomsten van 5.000 mensen of meer in Israël zijn verboden.

De aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid komt dagen vóór het Poerim feest, wanneer in veel steden Poerim parades worden gehouden. Ook vinden er aan het einde van de winter vaak hardloopwedstrijden plaats voordat het weer te warm wordt. Deze kunnen nu ook niet doorgaan.

De concerten van zangers Ishay Ribo en Natan Goshen in de Menora Mivtachim Arena in Tel Aviv zijn afgelast. De kwartfinale voor de voetbalbeker tussen Maccabi Haifa en Hapoel Beersheba in Haifa gaat niet door zowel als een hardloopwedstrijd in Rishon Lezion.

Het hele basketbalteam van Maccabi Tel Aviv werd na terugkomst van een wedstrijd in Spanje in huis quarantaine geplaatst.

De stad Holon, ten zuiden van Tel Aviv, kondigde aan dat de jaarlijkse Poerim-parade niet door gaat. Deze Poerim optocht is de grootste in Israël en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers.

Ook de steden Ramat HaSharon, Givatayim, Herzliya, Modiin-Maccabim Reut en Carmiel hebben aangekondigd dat hun Poerim-evenementen niet door gaan.

Het stadhuis van Jeruzalem geeft te kennen dat de dat de jaarlijkse Jeruzalem marathon van 20 maart wordt afgelast, of beperkt in schaal. Tienduizenden mensen nemen normaliter deel aan de marathon, waaronder vele duizenden hardlopers uit het buitenland.

De annuleringen zijn aangekondigd nadat de autoriteiten over zijn gegaan tot de invoering van dramatische nieuwe maatregelen ten behoeve van de verspreiding van het COVID-19-virus. Zo zijn Israëliërs die recent in Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn geweest of daar net vandaan komen, verplicht om 14 dagen thuis in quarantaine te gaan. Bezoekers uit die landen wordt de toegang tot Israël ontzegt.

Advertentie (4)