Verkiezingsfunctionarissen weigeren stembiljetten van patiënten in quarantaine te tellen

Stembureau voor mensen in huis quarantaine. Screenshot

Volgens berichten in de Hebreeuwse media weigeren verkiezingsfunctionarissen uit angst voor besmetting de 4.076 stembiljetten van Israëliërs te tellen die besmet zouden kunnen zijn met het Coronavirus.

De dozen met stembiljetten van de 16 speciale stembureaus waar burgers onder huis quarantaine mochten stemmen, staan nog steeds onaangeraakt in de speciale stembureaus, aldus de berichten.

Het blijft onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het tellen van deze stembiljetten. Channel 12 zegt dat medici van het Magen David Adom met de klus kunnen worden belast. Volgens het nieuws netwerk heeft de Centrale Verkiezingscommissie een beroep gedaan op MDA om de verantwoordelijkheid voor het tellen van de stembiljetten op zich te nemen. Er zou nog geen antwoord zijn ontvangen.

Maandag waren er speciaal uitgeruste stemhokjes geopend voor de 5.635 kiezers die in huis quarantaine zitten vanwege voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in Israël te voorkomen. 4.076 bleken hun stem te hebben uitgebracht.

Advertentie (4)