Bnei Brak is nu een “restricted zone” niemand mag er in of uit

Politie ontruimt een synagoge in Bnei Brak. Screenshot YouTube

De Israëlische regering heeft er donderdag ermee ingestemd om Bnei Brak tot een “restricted zone” te verklaren in een maatregel die de bewegingsvrijheid in de overwegend ultraorthodoxe stad die Israëls grootste hotspot voor het coronavirus is geworden, verder zal belemmeren.

Het kabinet heeft ook ingestemd met de oprichting van een ministerieel comité onder leiding van premier Benjamin Netanyahu, die moet bepalen of ook andere steden, of ultraorthodoxe wijken, als ” restricted zone” moeten worden aangemerkt om de virus uitbraak te beteugelen.

Een van de steden die door de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman-Tov, werd genoemd tijdens de telefonische kabinetsvergadering op donderdagavond, was de ultraorthodoxe stad Elad, die volgens Channel tientallen bevestigde gevallen heeft gezien 13.

Volgens diverse gezondheids-functionarissen zijn er in Bnei Brak mogelijk 75.000 mensen (38% van de bevolking) mogelijk besmet met het COVID-19 virus

De Israel Defense Forces zei donderdag dat het voorbereidingen treft om zijn 98th Paratroopers Division in te zetten op de coronavirus-hotspot Bnei Brak om bewoners te helpen tijdens de afsluiting van de stad met bijna 200.000 inwoners.

Het leger zei dat de troepen – van de Paratroopers Brigade en de Commando Brigade zullen dienen onder het Home Front Command om voedsel, medicijnen en andere diensten te verlenen aan de mensen binnen en om te helpen bij de evacuatie van 4.500 bewoners van 80 jaar en ouder die naar speciaal voor de ultraorthodoxe bevolking ingerichte hotels zullen worden overgebracht.

De ministers keurden ook een maatregel goed die vereist dat iedereen die terugkeert uit het buitenland, volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid gedurende twee weken in quarantaine moet gaan. Indien men geen plek heeft om in isolatie te gaan zal men in een door de staat gerunde isolatiefaciliteit wordt geplaatst.

Het kabinet gaf ook toestemming aan de districtsdokters en ziekenfondshoofden om patiënten te bevelen naar in door de staat gerunde isolatiefaciliteiten te gaan, indien zij dit nodig achten.

Advertentie (4)