Geen fly-over op Onafhankelijkheidsdag in Israël

Screenshot YouTube

De immens populaire fly-over van de Israëlische luchtmacht zal wegens de beperkingen door het coronavirus dit jaar niet plaatsvinden, zo meldt de Jeruzalem Post.

Het Israëlische leger zegt te willen voorkomen dat honderdduizenden mensen weer schouder aan schouder op het strand gaan staan om te genieten van deze jaarlijks terugkerende luchtshow.

Wel zullen die dag vier kleine vliegtuigen een kleine show geven over de ziekenhuizen in het land, om op die manier hun respect voor de artsen en verplegers te tonen.

Israëls fly-over is een van de meest populaire delen van de viering van de Onafhankelijkheidsdag van het land. Gevechtsvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters vliegen over het hele land van Noord-Israël via de stranden langs de kust tot aan de woestijn in het zuiden.

Na afloop van de fly-over is het voor honderdduizenden Israëliërs gebruikelijk om te gaan barbecueën ter afsluiting van deze feestelijke dag.

Ook het barbecueën zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet doorgaan, er is zelfs sprake van plannen om Israël voor Onafhankelijkheidsdag weer onder een lockdown te plaatsen.

In de aankondiging van de IDF worden de Israëlische burgers gevraagd om de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid te volgen. Er zou (een oudere?) fly-over beschikbaar zijn via een livestream-uitzending in de Israëlische media.

Ook de gebruikelijke vuurwerkshow is afgelast, ook dit is om voorkomen dat mensen daar massaal naar toe komen zoals ieder jaar gebruikelijk is.

Advertentie (4)