In het Dan Panorama Hotel in tel Aviv vieren woensdagavond 500 mensen de Seder

De zaal in het Dan Panorama hotel is in gereedheid gebracht voor de Seder viering. Foto ministerie van Defensie

Terwijl in Israel veel Joden alleen of met hun gezin de Seder vieren, vanwege de strikte regels dat je niemand in je huis mag toelaten die er niet woont, de avondklok die vanavond ingaat, en twee meter sociale afstand houden, is er in het Dan Panorama Hotel in Tel Aviv een Seder waar 500 mensen aan zullen deelnemen. En alles met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid.

Het Dan Panorama Hotel in Tel Aviv, is namelijk een tijdelijke thuis is geworden voor honderden Israëli’s bij wie het coronavirus is vastgesteld, maar die slechts milde symptomen vertonen.

Aangezien alleen dragers van het COVID-19 virus de Seder zullen bezoeken, bestaat er geen risico dat ze iemand anders besmetten, dus kan deze massa viering plaatsvinden op een wijze zoals dat ieder jaar gebeurt.

In het hotel is een gesteriliseerde ruimte ingericht voor maximaal 500 gasten, met tientallen ronde tafels die versierd zijn met kerstversiering. Elke gast ontvangt zijn eigen Haggadah-gebedenboek voor de feestdagen, een persoonlijk Seder-bord en een voedselpakket met alle het essentiële Pascha voedsel, meldde de nieuwssite Israel Hayom.

Het Seder-team van het hotel, onder leiding van senior IDF-officier Amir Friedman, vertelde het dagblad dat een van de Dan Panorama-gasten de Seder zal leiden en uit de Haggadah het Pesach verhaal (de exodus uit Egypte) zal voorlezen.

“Er is een geweldige samenwerking tussen de gasten, het Home Front Command en het hotelmanagement”, zei Friedman.

Onder de Seder-deelnemers bevindt zich de 20-jarige Yehuda Friedman uit de ultraorthodoxe stad Kiryat Yearim, die de afgelopen twee weken in het hotel verbleef.

“Een Seder zonder familie is een heel vreemd fenomeen en zal een beetje verwarrend zijn. Maar van wat ik begrijp, zal er goed eten zijn, en ik hoop dat er een thuisgevoel zal zijn, ”vertelde hij Israel Hayom.

Het Dan Panorama heeft de afgelopen weken de krantenkoppen gehaald omdat het ook de enige plaats was in het land waar Israëli’s aan het feesten waren

Beelden hiervan werden gepubliceerd op  social media vanuit het hotel in Tel Aviv wat de indruk gaf dat veel van de coronavirus patiënten een betere tijd hadden dan hun gezonde landgenoten, omdat de sociale afstand regels die zo streng elders worden toegepast zijn niet nodig voor een plek waar iedereen toch al besmet is.

Advertentie (4)