President Rivlin steekt politie-agenten hart onder de riem

President Rivlin bij een wegversperring in Jeruzalem. Foto Mark Neyman (GPO)

President Rivlin heeft woensdag een aantal wegversperringen bezocht bemand door IDF-soldaten, de Israëlische politie en de grenspolitie. Hij bedankte hen voor het waarborgen van de openbare orde.

“In deze campagne zorgen jullie -mannen en vrouwen, vrijwilligers, in het groen en in het blauw, voor de gezondheid van ons allen”, zei de president tegen de manschappen bij de verschillende wegversperringen.

‘Jullie hebben te maken met een gezondheidscrisis zoals de staat Israël nog nooit heeft gekend. In deze crisis staan ​​de hulpdiensten, waaronder IDF, de Israëlische politie en de grenspolitie -vrijwilligers en zij die in regelmatige dienst zijn – aan de frontlinie. De frontlinie van openbare orde en volksgezondheid. Keer op keer zien we jullie aan de frontlinie van elke uitdaging, namens alle Israëliërs, zelfs als uw eigen gezondheid in gevaar is. ”

De president voegde eraan toe dat hij begrijpt dat ze soms mensen tegenkomen die boos zijn vanwege de strenge reisbeperkingen. “Ik vertrouw op uw intelligentie, uw volwassenheid en uw vermogen tot zelfbeheersing.”

Voordat hij vertrok om de wegversperringen te bezoeken, sprak de president met waarnemend politiecommissaris Moti Cohen en minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan. Tijdens het gesprek sprak de president zijn waardering uit voor het werk dat wordt verricht om de voorschriften te handhaven. De president prees ook het geduld van de politie bij de omgang met het publiek.

Advertentie (4)