Israël gaat experimenteel Japans coronavirus medicijn testen

Avigan. Screenshot YouTube

Israël is een van de eerste landen die een experimenteel Japans medicijn ontvangt voor de behandeling van COVID-19 patiënten.

De Japanse regering biedt het medicijn Avigan (Favipiravir) gratis aan 20 landen aan, nadat het succesvol is gebleken in de behandeling van coronavirus patiënten in China. Het antiviraal middel, wat geproduceerd wordt door het Japanse Fujifilm Holding Corp, verkort de tijd dat patiënt ziek is en voorkomt dat de ziekte ernstiger wordt.

De commissie voor klinische proeven op mensen heeft maandag in een bijeenkomst in het Hadassah ziekenhuis toestemming gegeven om te gaan experimenteren met het experimenteel anti-viraal middel.

Het medicijn wordt getest op 80 patiënten in de ziekenhuizen Hadassah, Sourasky, Baruch Padeh Medical Center in Poriya (nabij Tiberias) en Soroka-University Medical Center in Beersheba.

Volgens Dr. Esti Sayag van het Sourasky Medical Center aan het Ichilov Hospital in Tel Aviv, lijkt Avigan de meest veelbelovende van de geneesmiddelen te zijn die worden getest voor de behandeling van coronavirus patiënten in een vroeg stadium.

“Het medicijn kan helpen de curve van patiënten af ​​te vlakken en ziekenhuizen in staat te stellen betere zorg te bieden aan mensen in een slechtere toestand.”

Japan is van plan prioriteit te geven aan het klinische proefproces van het medicijn, zodat het formeel kan worden goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van coronaviruspatiënten.

Advertentie (4)