Nieuwe lockdown in Israël tijdens dodenherdenking en Onafhankelijkheidsdag

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Israël zal opnieuw te maken krijgen met een lockdown, waarbij mensen 25 uur gedwongen thuis moeten blijven. De Israëlische demissionaire regering heeft haar goedkeuring gegeven aan een nieuwe lockdown tijdens de Dodenherdenking, Onafhankelijkheidsdag en Ramadan.

De volgende regels gelden tijdens de Dodenherdenking voor de Gevallen van Israëls Oorlogen en Slachtoffers van Terrorisme:

  • Het is toegestaan ​​om je huis te verlaten om de graven van gevallenen van de IDF, slachtoffers van terrorisme en gedenkplaatsen te bezoeken vanaf woensdag 22 april 2020 tot de vooravond van Remembrance Day (maandag 27 april 2020) om 16:00.
  • Benadrukt moet worden dat de voorschriften voor de vooravond van Dodenherdenking en Dodenherdenking (vanaf maandag 27 april 2020 om 16:00 uur) het verlaten van de woning niet toelaten om begraafplaatsen en gedenkplaatsen te bezoeken.

Regelgeving voor Onafhankelijksheidsdag:

  • Vanaf dinsdag 28 april 2020 17:00 uur tot woensdag 29 april 2020 20:00 uur mogen mensen hun huis alleen verlaten om medicijnen en essentiële producten te kopen en essentiële diensten te ontvangen in hun woongemeenschap, of in de dichtstbijzijnde aangrenzende gemeenschap als deze onbereikbaar zijn in hun woongemeenschap.
  • Winkels zullen gesloten zijn.
  • Er is in deze periode geen openbaar vervoer.

Het ministerie van Volksgezondheid herhaalt dat burgers de Onafhankelijkheidsdag thuis moeten vieren. De aankoop van voedsel aan de vooravond van Independence Day en op Independence Day zelf is niet toegestaan. Mensen kunnen hun huis verlaten voor frisse lucht en sporten naast hun huis, onderhevig aan voorschriften die bepalen dat je je niet verder dan 100 meter van huis mag begeven.

Regels voor de maand Ramadan:

Van donderdag 23 april 2020 tot en met zondag 3 mei 2020 is in gemeenschappen waarvan de meerderheid van de inwoners moslim is, evenals in bepaalde gebieden in Jeruzalem, besloten dat bedrijven en winkels die het publiek ontvangen vanaf 18 uur tot 03: 00 uur zullen zijn gesloten, behalve apotheken. Bedrijven kunnen alleen bezorgservices aanbieden.

Verder zijn de volgende aanvullingen op de bestaande beperkingen voor het hele land van toepassing:

  • Het verlaten van het huis voor werkgesprekken is ook toegestaan.
  • Bruiloften kunnen worden gehouden in open ruimtes met een opkomst van maximaal 19 personen, die twee meter afstand van elkaar moeten houden.

Het ministerie van Volksgezondheid roept de bewoners op zich te houden aan de genomen beslissingen en daarnaar te handelen om de gezondheid van gezinnen te beschermen en verspreiding van het virus in de openbare ruimte te voorkomen.

Advertentie (4)