Scholen gaan Israël vanaf zondag gedeeltelijk weer open

ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische kabinet heeft besloten dat het onderwijssysteem van Israël vanaf zondag 3 mei gedeeltelijk weer van start gaat. De scholen zijn sinds 12 maart gesloten wegens de coronavirus pandemie.

Volgens het plan dat vandaag aan de ministers van het kabinet is voorgelegd, zullen kleuterscholen en basisscholen van de eerste tot de derde klas weer opengaan. Kleuterscholen verdelen kinderen in twee groepen en elke groep gaat drie dagen per week van de zesdaagse week naar de kleuterschool.

De klassen van de eerste tot en met de derde klas op basisscholen worden in twee groepen verdeeld en gaan van zondag tot en met donderdag naar school.

Daarnaast zullen sommige voorbereidingsprogramma’s van het ministerie van Onderwijs en Defensie op zondag gedeeltelijk opnieuw worden gestart.

Minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman is tegen het plan en vindt dat scholen langzamer moeten worden heropend. Minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan steunt het plan en stelt voor studenten in te huren om de hele week kleuterscholen te helpen runnen. Hij drong er bij de gemeenten op aan om extra gebouwen te zoeken zodat de lessen in kleinere groepen fulltime kunnen worden gegeven.

Minister van Onderwijs Rafi Peretz en zijn ministerie hebben hard aangedrongen op de heropening van scholen en kleuterscholen.

Als alles volgens plan verloopt, zullen alle andere scholieren twee weken later op 17 mei terugkeren. Scholen en kleuterscholen in Israël zijn sinds 12 maart gesloten als onderdeel van de landelijke afsluiting in verband met het coronavirus.

Advertentie (4)