Cyberaanval op Israëlische doelen om ontwikkeling van coronavirus vaccin te saboteren

Screenshot

Bij de verleden week uitgevoerde cyberaanvallen op Israëlische websites zijn ook aanvallen uitgevoerd op websites van bedrijven die werken aan medicijnen en vaccins tegen het coronavirus, meldt de Israëlische nieuwszender Channel 12 News.

Honderden Israëlische websites waren donderdagochtend doelwit van cyberaanvallen waarbij op hun websites een anti-Israëlische video werd geplaatst. De video werd vergezeld van een tekst in gebroken Engels en Hebreeuws dat het aftellen van de vernietiging van Israël al lang geleden is begonnen. Er zou geen schade zijn aangericht door de hackers.

Het doel van de cyberaanvallen was niet om informatie te stelen, maar om het ontwikkelingsproces voor vaccins en medicijnen te saboteren.

Volgens cyberbeveiligingsbedrijf Check Point werd de aanval uitgevoerd door negen aanvallers die sinds april opereren. Hun profielen lijken hen te verbinden met Turkije, Noord-Afrika en de Gazastrook. Het is volgens Check Point nog niet mogelijk om een Iraanse operatie in dit stadium te bevestigen. Wel viel de aanval samen met Al Quds dag, een door Iran opgerichte protestdag tegen Israël.

De sites waren allemaal op dezelfde server in de cloud opgeslagen en vormden blijkbaar een zwak punt, waardoor sommige sites op de server beschadigd konden raken.

Yigal Unna, chef van de Israëlische nationale cyberdirectie (INCD) waarschuwde in april al dat belangrijke aspecten van de inspanningen van Israël om een ​​vaccin voor het coronavirus te ontwikkelen via een netwerk met elkaar verbonden zijn. Dit maakt ze kwetsbaar.

Cyberaanvallen zijn ook gemeld in andere vaccinonderzoekscentra in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Een deel van de aanslagen wordt toegeschreven aan Rusland en China.

Advertentie (4)