Hou deze acht Israëlische startups voor digitale gezondheid in de gaten

Terwijl over de gehele wereld worden gezondheidssystemen met ongekende uitdagingen geconfronteerd vanwege de coronavirus crisis, werden acht Israëlische startups voor digitale gezondheid gekozen door Jerusalem Venture Partners (JVP), farmaceutische gigant AstraZeneca en het ii2020 National Initiative voor hun nieuwe PlayBeyondBio- mentorschap en ontwikkelingsprogramma.

De zes maanden durende fast track accelerator gebeurt in nauwe samenwerking met Microsoft voor Startups, Cisco, Kahn-Sagol Maccabi Research Innovation Institute en Sha’are Zedek Medical Center in Jeruzalem. Deze strategische partners begeleiden de deelnemende bedrijven door alle fasen van het proces, inclusief mogelijke commerciële regelingen en investeringen.

Dit zijn de bedrijven die zijn geselecteerd:

Biobeat

Foto Biobeat

Biobeet heeft een draagbare medische kwaliteit monitor ontwikkeld voor niet-invasieve monitoring op afstand van bloeddruk, hartslag, ademhalingsfrequentie, verzadiging, temperatuur en complexere vitale functies.

Bio-T

Een cloud-platform waarmee fabrikanten van medische apparatuur snel elk zelfstandig apparaat kunnen upgraden naar een online “medisch apparaat als een service” dat zorg op afstand biedt.

DiA Imaging Analysis

foto DiA Imaging Analysis

Een op AI gebaseerde technologie waarmee clinici met alle ervaringsniveaus afwijkingen op echo’s kunnen identificeren. De Israel Innovation Authority heeft onlangs een subsidie ​​toegekend aan DiA voor snelle echografie-analyse van Covid-19-patiënten met een risico op hartcomplicaties. DiA heeft samenwerkingsverbanden met acht leveranciers van echografieën, waaronder GE Healthcare, IBM Watson en Konica Minolta. De oplossing bedient momenteel meer dan 1.000 clinici wereldwijd.

Docdok.health

Foto Docdok.health

De ‘Netflix of healthcare’ helpt bij het monitoren van symptomen via ziektespecifieke apps voor patiënten die niet onder direct medisch toezicht staan.

Flaskdata.io

Foto Flaskdata.io

Een real-time platform voor klinische proeven zou de medische experimentfase van de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins aanzienlijk verminderen, met behulp van AI-technologie.

IDEA Bio-Medical

Foto IDEA Bio-Medical

Een door AI aangedreven beslissingsondersteunend systeem dat de mogelijkheid om biopsieën te analyseren en beslissingen te nemen met betrekking tot de behandeling van kanker aanzienlijk verbetert.

Resmetrix

Foto <a rel="noreferrer noopener" href="http://www.resmetrix-medical.com/" target="_blank">Resmetrix</a>

Serenus.AI

Foto Serenus.AI

Een op AI gebaseerd gepatenteerd post-diagnostisch platform dat is bedoeld om het aantal onnodige operaties en medische voorschriften te helpen verminderen.