Israel komt met plan voor vluchten naar nabij gelegen bestemmingen

Ben Gurion Airport vanuit de lucht gezien. Screenshot YouTube

Volgens berichten in de Hebreeuwse media is Israël bezig plannen op te stellen om commerciële vluchten naar enkele nabijgelegen landen met lage COVID-19-besmettingspercentages vanaf 1 juli te hervatten.

Reizen naar en van Israël is al meer dan een maand eigenlijk niet mogelijk. Alleen uit het buitenland terugkomende Israëliërs komen het land nog in.

Israël en andere landen die relatief ongedeerd aan de pandemie zijn ontsnapt, hebben nu de mogelijkheid besproken om een ​​speciale reiszone te creëren waarin reizen zonder dringende noodzaak kunnen worden hervat.

Volgens berichten van onder andere Channel 13 zou het zomaar eens kunnen dat Israël op 1 juli begint met het toestaan van reizen van en naar Griekenland en Cyprus.

Volgens een voorlopig proefprogramma zouden in juni vluchten naar niet-gespecificeerde bestemmingen in de buurt kunnen worden hervat, hoewel de terugkerende reizigers nog steeds 14 dagen in quarantaine moeten blijven. Het voorstel is opgesteld door leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen en dinsdag bij het ministerie van Volksgezondheid ingediend.

Het ministerie van Volksgezondheid zal passagiers volgen en hen vragen om bij terugkeer in Israël een coronavirus-test te ondergaan.

De Airports Authority hoopt vanaf 1 juli te kunnen starten met reguliere vluchten van en naar Griekenland en Cyprus. Als dit veilig blijkt te zijn, zullen er spoedig vluchten van en naar Oostenrijk, Kroatië, Bulgarije, Montenegro, Hongarije, IJsland, Zwitserland, Duitsland en Polen plaatsvinden.

Advertentie (4)