Moeder van terrorist: ‘Mijn grootste prestatie in het leven was het baren van een held’

Screenshot YouTube

Als afschrikmiddel tegen toekomstige terreuraanslagen heeft Israël deze week het huis van terrorist Qassam Barghouti gesloopt. Barghouti was een van de daders achter de terroristische aanslag in op 23 augustus 2019 waarbij de 17-jarige Rina Shnerb werd vermoord. Haar vader en broer raakten ernstig gewond.

De moeder van de moordenaar zegt haar grootste prestatie in het leven als moeder het baren van een held was:

Moeder van terroristische moordenaar Qassam Barghouti: “Ik zeg tegen mijn zoon Qassam, tegen alle gevangenen, dat we trots op je zijn. Als we willen praten over onze prestaties als moeders, dan is de belangrijkste prestatie die we in ons leven hebben bereikt, dat we zulke helden hebben gebaard. ‘[Twitter-account van Quds News Network, 11 mei 2020]

Palestinian Media Watch heeft soortgelijke uitingen van trots gedocumenteerd door de ouders van andere moordenaars. 

PA- en PLO-functionarissen veroordeelden de sloop van het huis van moordenaar Barghouti door Israël.

PA-premier Muhammad Shtayyeh noemde op 12 mei volgens de officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida, de sloop “een oorlogsmisdaad” en veroordeelde het in naam van de PA-regering. De Palestijnse premier beweerde dat “de wereld” bezwaar zou maken tegen deze daad, zo blijkt uit een post op zijn, Facebook-pagina op 11 mei 2020.

Directeur van de PLO-commissie voor gevangenenzaken Qadri Abu Bakr heeft tegen het Palestijns persbureau WAFA gezegd dat Israël “een oorlog voert tegen onze dappere gevangenen” en dat de sloop van huizen een van Israëls “vuile onderdrukkingsmethoden” is die tot doel hebben “de Palestijnse strijd strafbaar te stellen” door het als het als terreur te beschouwen”.

Een andere PA-functionaris, Ramallah en districtsgouverneur El-Bireh Laila Ghannam, verscheen bij het gesloopte huis van de moordenaar om zijn moeder te troosten. Ghannam omschreef de sloop van het huis van de moordenaar door Israël als ‘een misdaad’. De moord op een een 17-jarig meisje ziet ze blijkbaar niet als misdaad. In plaats daarvan beschreef ze de sloop als een “aanval” op Palestijnse burgers:

Advertentie (4)