Israëlisch laboratorium zegt test virusvaccin met succes afgerond

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Ministerie van Defensie heeft bekendgemaakt dat haar laboratorium succesvolle proeven met coronavirus vaccins op knaagdieren heeft afgerond. Dit maakt de weg vrij voor verdere testen op andere dieren en uiteindelijk op mensen, meldt Channel 12 nieuws.

Het Israel Institute for Biological Research, gevestigd in Ness Ziona, hoopt binnen een jaar of eerder een werkend vaccin te hebben. Eerder had het IIBR bekendgemaakt patenten voor antilichamen te hebben aangevraagd.

Tijdens de proeven werden twee groepen knaagdieren besmet met het coronavirus, waarbij één groep het vaccin had gekregen. Terwijl de niet-gevaccineerde groep ziek werd, bleven de gevaccineerde knaagdieren gezond.

Testen op knaagdieren is een belangrijke voorbereidende fase bij het ontwikkelen van medicijnen en maakt verder testen op andere dieren mogelijk. Als die ook succesvol zijn afgerond, kunnen mensen worden getest om de effectiviteit van het vaccin en eventuele bijwerkingen te controleren.

Zover bekend zijn er ongeveer 100 onderzoeksgroepen wereldwijd bezig om een vaccin voor het coronavirus te ontwikkelen.

Advertentie (4)