Israëlisch biologisch instituut vraagt patent aan voor 8 coronavirus antilichamen

Ter illkustratie. Screenshot YouTube

Eerder melden wij u dat het Israëlisch biologisch instituut een antilichaam tegen het coronavirus had gevonden. Naar nu blijkt uit een persbericht van het ministerie van Defensie heeft het instituut patent aangevraagd op maar liefst acht antilichamen die het heeft geïsoleerd.

De antilichamen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van een toekomstig medicijn om de ziekte te behandelen die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, COVID-19.

Shmuel Shapira, hoofd van de Ness Ziona-faciliteit van IIBR noemde de stap ‘een andere belangrijke stap in het ontwikkelen van een remedie. IIBR werkt de klok rond om een ​​levensreddende oplossing te vinden”.

Deze wetenschappelijke doorbraak heeft drie belangrijke elementen: het antilichaam is monoklonaal, nieuw en verfijnd en bevat een uitzonderlijk laag gehalte aan schadelijke eiwitten; het instituut heeft aangetoond dat het antilichaam het nieuwe coronavirus kan neutraliseren; en het antilichaam werd specifiek getest op het agressieve coronavirus.

“Op basis van uitgebreide wetenschappelijke publicaties lijkt het erop dat de IIBR de eerste instelling is die een wetenschappelijke doorbraak realiseert die alle drie de bovengenoemde parameters tegelijkertijd bereikt”, zei het ministerie van Defensie in een verklaring namens het instituut.

Het instituut is ook betrokken bij de plasma-verzameling van mensen die hersteld zijn van een infectie met het nieuwe coronavirus, in de hoop dat dit het onderzoek kan helpen.

IIBR opereert onder auspiciën van het kabinet van de premier en werkt nauw samen met het ministerie van Defensie, het grootste deel van zijn werk wordt bewaakt en staat onder militaire censuur.