Museum van Tel Aviv brengt kunst naar buiten

Screenshot Vimeo

Nu musea wegens de coronavirus pandemie gesloten zijn, moet kunst maar op een andere manier getoond worden vindt het Tel Aviv Museum of Art.

Omdat het bezoekers niet is toegestaan ​​om naar binnen te gaan, heeft het museum een ​​deel van zijn kunstwerken naar buiten gebracht en toont een selectie van haar kunstwerken op muren van gebouwen, waardoor bewoners vanuit hun huizen of balkons ervan kunnen genieten.

Onder de naam Through a Balcony worden de kunstwerken in de avonduren op muren van gebouwen vertoond verspreid over de stad.

De werken van Israëlische kunstenaars gaan over onderwerpen als het opzetten van mechanismen en hun verstoring, het onderzoeken van de positie van het menselijk lichaam in relatie tot het politieke en het persoonlijke en het gebruik van overeengekomen tekens in de cultuur.

“Het Tel Aviv Museum of Art is al bijna 90 jaar actief als de toonaangevende culturele instelling van de stad Tel Aviv-Yafo. Als hoeksteen van culturele en artistieke activiteiten ziet het museum zichzelf meer dan ooit toegewijd aan de lokale gemeenschap, ” zegt museumdirecteur Tania Coen-Uzzielli.

“Tijdens deze langere periode van afzondering en vervreemding, dient het museum als anker en een plek voor her-verbinding, ontdekking en continuïteit. De consumptie van digitale informatie door ons allemaal op dit moment en het toegenomen gebruik van schermen kan de daadwerkelijke kunstervaring niet vervangen”.

“We zien het als groot belang om de fysieke ruimte in te gaan, door kunstvoorstellingen in de buitenlucht en door proactief met de lokale kunstenaarsgemeenschap om te gaan.”

Naast de buitenvertoningen nodigt het museum het publiek uit om virtuele rondleidingen door de tentoonstellingen te maken en te genieten van audiogidsen om werken te selecteren vanuit het comfort van hun eigen huis.