Openbaar vervoer in Israël komt langzaam weer op gang, theaters binnenkort weer open

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het openbaar vervoer in Israël komt langzaam weer tot leven, weliswaar rijden er bussen maar die mogen op dit moment slechts 23 passagiers vervoeren. Vanaf eind deze week gaat de capaciteit naar 75%, ofwel 46 – 49 passagiers. Treinen rijden vanaf 8 juni weer, nadat deze in maart waren gestopt met de dienstverlening.

Ieder weekend zijn er problemen bij de busstations omdat het openbaar vervoer te weinig capaciteit heeft door alle restricties terwijl soldaten naar hun basis terug moeten keren.

Daarom is besloten dat vanaf komende zondag bussen tot 46 passagiers mogen vervoeren in plaats van de op dit moment geldende 23.

Alle stoelen in de bussen met uitzondering van de stoel direct achter chauffeur mogen worden gebruikt.

Het treinvervoer werd in Israël kort na het begin van de virus pandemie begin maart gestopt. Nu de economie langzaam weer wordt opgestart, is besloten dat de treinen vanaf 8 juni weer zullen gaan rijden.

Wel zullen er maatregelen worden genomen, zoals het meten van de temperatuur van passagiers voordat ze in het station worden toegelaten en zal er afstand moeten worden gehouden op de perrons. Monddoekjes zijn verplicht, maar dat geldt al een aantal weken overal op straat in Israël.

De minister van Volksgezondheid heeft ook besloten dat de theaters weer open mogen.

Vanaf 14 juni zijn live indoor-optredens toegestaan ​​op locaties in het hele land met een publiek tot 75% capaciteit, met aanwezigen die sociale afstand houden en maskers dragen. Tickets zijn alleen online beschikbaar en alleen degenen die samen tickets kopen in één aankoop mogen bij elkaar zitten.

Pauzes mogen niet worden gehouden tijdens de voorstelling en de temperatuur van iedere bezoeker moet bij de ingang worden gemeten. Als de capaciteit van 75% voor een locatie meer dan 500 personen oplevert, heeft het evenement een speciale vergunning nodig.

Ook de toegang tot musea mag worden versoepeld, waarbij het aantal bezoekers wordt wordt verruimd naar zeven vierkante meter per bezoeker in plaats van de huidige 15 vierkante meter per bezoeker.

Culturele evenementen binnenshuis en liveoptredens behoren tot de laatste activiteiten die nog steeds zijn beperkt in het kader van de afsluitingsmaatregelen die meer dan twee maanden geleden zijn ingegaan.

Advertentie (4)