Simon Wiesenthal Center lanceert serie: korte filmpjes over helden

De afdeling Moriah Films van het Simon Wiesenthal Center heeft een wekelijkse korte filmserie gelanceerd genaamd Courage + Valor: Stories That Inspire. De films belichten moedige individuen die een verschil hebben gemaakt in de wereld, een impact hebben gehad op anderen en levens van mensen ten goede hebben veranderd. Elke filmpje richt zich op het aangrijpende en vaak onbekende verhaal van moed en heroïek.

De profielen omvatten de Britse premier Winston Churchill; rabbijn Jeffrey Myers van de Tree of Life-synagoge; de gepensioneerde Amerikaanse luchtmacht piloot Chesley ‘Sully’ Sullenberger; voormalig congreslid Gabrielle Giffords; de Tuskegee Airmen; Lord Carey van Clifton, voormalig aartsbisschop van Canterbury; Carl Laemmle, oprichter van Universal Pictures en redder van honderden Europese joden in de Tweede Wereldoorlog; en voormalige premiers David Ben-Gurion, Yitzhak Rabin, Shimon Peres en anderen.

‘In een tijd als deze hebben we verhalen nodig die opbeurend zijn en het beste van de mensheid benadrukken. Deze serie doet precies dat ”, zegt rabbijn Marvin Hier, oprichter en decaan van het Simon Wiesenthal Center en tweevoudig Academy Award-winnaar.

Ga naar wiesenthal.com/courage-valor om de serie elke week te bekijken.