Tijdens de heersende hittegolf hoeven geen maskers te worden gedragen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De nieuwe Israëlische minister van Volksgezondheid heeft het voorschrift ingetrokken om buitenshuis maskers te dragen. Dit geldt ook voor schoolkinderen die vanaf de vierde klas verplicht hun masker in de klas moesten ophouden.

‘Ik volg het advies van de medische autoriteiten, waardoor ik heb besloten de vereisten voor maskers op te heffen zolang er geen grote bijeenkomsten zijn,’ zei Edelstein

Volgens Edelstein moet de bescherming tegen het coronavirus serieus worden genomen, maar is de hittegolf met temperaturen van ver boven de 40°C graden ook gevaarlijk.

Het is daarom niet langer verplicht voor scholieren om in scholen een ​​masker te dragen. Ook wie zich in open ruimtes en gebouwen bevindt zonder airconditioning hoeft geen masker op. Behalve tijdens bijeenkomsten.

De vrijstelling geldt tot het einde van de week, omdat naar verwachting vanaf zaterdag de temperaturen wat zullen dalen.

Maandag gaven veel ouders te kennen dat ze hun kinderen niet naar school wilden sturen als ze met een mondkapje in de klas moesten zitten, met weliswaar de airco aan maar met de ramen open, op voorschrift van het ministerie van volksgezondheid.

Ook veel burgemeesters zeiden toen dat de scholen maar beter dicht konden blijven tot de hittegolf voorbij zou zijn.

Sinds afgelopen zaterdag lopen de temperaturen in Israël dagelijks op. Maandag was het op veel plaatsen, waaronder Tel Aviv 40°C en aan de Dode Zee 45 °C. Vandaag, dinsdag, komt daar nog een schepje bovenop.

Advertentie (4)