Aantal nieuwe besmettingen in Israël blijft stijgen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid maakte woensdagavond bekend dat dinsdag in een tijdsbestek van 24 uur het aantal besmette personen met 175 is toegenomen.

De afgelopen nacht zijn daar nog eens 100 nieuwe coronavirus besmettingen bijgekomen. In de eerst 10 dagen van juni zijn er 1.253 nieuwe besmettingen gemeld, meer dan in de hele maand mei, waarin 1.186 neuwe gevallen werden gemeld.

Het totaal aantal besmette personen komt nu uit op 18.461 personen, waarvan er 15.214 zijn hersteld.

31 patiënten zijn in kritieke toestand, waarvan 24 aan de beademing liggen. 44 coronavirus patiënten zijn in een matige toestand; de rest heeft milde klachten.

Er werden 14.817 mensen getest. Het dodental is met één gestegen en staat nu op 300.

Er zijn 144 scholen inmiddels gesloten en circa 24.000 scholieren en onderwijzend personeel zit in quarantaine.

Ondanks de bewering van het ministerie van Volksgezondheid dat de stijging van het aantal besmettingen vooral komt door de drie weken geleden geopende scholen, gaan velen er vanuit dat ook de opening van de horeca, het drukke strandbezoek, het niet houden aan de regels voor hygiëne, twee meter afstand houden en het niet dragen van een mondkapje, mede oorzaak zijn van deze stijging.

De politie is inmiddels beginnen met het uitdelen van bekeuringen voor het niet dragen van een mondkapje buitenshuis.

381 mensen kregen woensdag een bekeuring van NIS 200 (50 euro) voor het niet dragen van een mondkapje.

Ook werden er meer bedrijven bekeurd die zich niet aan de regels hielden. Boetes voor bedrijven variëren van NIS 2.000 (500 euro) tot NIS 5.000 (1.250 euro).

De regels voor het dragen van een mondkapje in Israël zijn niet zo moeilijk, maar komen soms raar over.

Simpel gezegd komt het er op neer dat je buitenshuis altijd een mondkapje moet dragen, behalve als je aan het sporten bent. Of het populaire wandelen in de avond als sport wordt gezien, valt te betwijfelen, alhoewel ik iedere avond honderden mensen zie die zonder mondkapje aan het wandelen zijn.

Een andere moeilijk te bevatten regel is dat dat je op het strand verplicht bent een mondkapje te dragen totdat je het water ingaat. Waar je dan je mondkapje moet laten, verteld deze regel niet.

Advertentie (4)