Israëlisch ministerie van volksgezondheid adviseert ouderen niet met het OV te reizen

<em>Drive through virus test in Tel Aviv. Foto MDA</em>

Sigal Sadetzky, hoofd van de openbare gezondheidsdiensten bij het ministerie van Volksgezondheid adviseert ouderen om niet naar evenementen te gaan of het openbaar vervoer te gebruiken.

Sadetzky vertelde donderdag aan de nieuwssite Ynet dat ze ouderen adviseert zoveel mogelijk thuis te blijven en zeker niet het openbaar vervoer te gebruiken, tenzij strikt noodzakelijk.

“Misschien zijn we te snel opengegaan. Het publiek is niet gedisciplineerd en draagt ​​geen maskers,”zei Sadetzky. “Het aantal nieuwe patiënten neemt toe en ik maak me zorgen. We beschermen de ouderen en de risicopopulaties nog steeds meer dan de rest, maar het kan nooit helemaal effectief zijn.”

Donderdagochtend is bekend gemaakt dat in de voorafgaande 24 uur het aantal besmette personen in Israël met 532 was gestegen.

Volgens de directeur van het ministerie van Volksgezondheid Chezy Levy verdubbelt het aantal dagelijkse besmettingen iedere 8 tot 10 dagen op dit moment en dreigt Israël de controle over het virus te verliezen.

Eerder deze maand keurden de ministers van het zogenaamde coronakabinet evenementen van maximaal 250 personen goed, voor bruiloften en religieuze ceremonies zoals besnijdenissen en Bar-of Batmitswa’s. Ook toen was er al sprake van een een toename van het aantal besmettingen.

Culturele evenementen zijn nu ook toegestaan voor maximaal 250 personen met bepaalde beperkingen en het Ministerie van Cultuur kan in bepaalde situaties een vergunning afgeven voor een evenement van maximaal 500 personen.

Het zit er nu dik in dat wanneer de stijging blijft doorgaan, er behoorlijk teruggeschaald zal gaan worden.

Advertentie (4)