Israëls ministerie van financiën geeft bedrijven NIS 7.500 voor iedere werknemer die ze terug nemen

Minister Katz van Financiën

De Israëlische minister van financiën heeft bekendgemaakt dat bedrijven voor iedere werknemer die ze op onbetaald verlof hebben gestuurd en terug in dienst nemen een subsidie krijgen van NIS 7.500 (€ 960).

Deze regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 mei en is bedoeld om het aantal werklozen, dat nu rond de 1 miljoen ligt, te verminderen.

Het subsidie plan was geformuleerd samen met premier Netanyahu en werd op zondag door het kabinet goedgekeurd.

Het geldt voor iedere werknemer met een salaris vanaf NIS 3.300 die weer in dienst wordt genomen, waarbij de subsidie in vier maandelijkse termijnen wordt betaald om er zeker van te zijn dat een teruggenomen werknemer ook daadwerkelijk in dienst blijft.

Het ministerie van Financiën voegde eraan toe dat deze nieuwe regeling aansluit op de algemene steunmaatregelen die tot dusver zijn verleend aan bedrijven die lijden onder de coronavirus crisis, waaronder leningen met staatsgaranties van in totaal NIS 20 miljard, subsidies voor de terugbetaling van vaste lasten voor bedrijven ter waarde van NIS 5,2 miljard, twee betalingen aan zelfstandigen waar in totaal NIS 3,8 miljard voor is uitgetrokken, vrijstellingen van gemeentelijke belastingen, uitstel van belastingbetalingen en meer. ”