Initiële tests op antilichamen geven aan dat 200.000 Israëliërs het coronavirus hebben gehad

Uit een steekproef van 1.700 serologische tests blijkt dat ongeveer 200.000 Israëliërs, ofwel 2,5 procent van de bevolking, besmet is geweest met het coronavirus. Dat is meer dan tien keer het bevestigde aantal patiënten, blijkt uit een rapport van vandaag.

De uitslag van deze steekproef duidt er op dat veel meer Israëliërs besmet zijn geweest met het COVID-19 virus dan eerder werd aangenomen.

Schattingen van het ministerie van Volksgezondheid en de Nationale Security Council gingen uit van 1% van de bevolking in plaats van de nu aangetoonde 2,5%.

Deze eerste test gaven ook duidelijk aan dat kans op besmetting bij mannen meer dan het dubbele is dan voor vrouwen, een veel grotere genderkloof dan in de bevestigde gevallen.

Een speciaal team van het Ministerie van Volksgezondheid voert met hulp van de Magen David Adom-ambulancedienst de eerste tests uit.

Volgens Haaretz zijn de geteste personen een representatieve vertegenwoordiging van de bevolking met betrekking tot leeftijd, geslacht en woonplaats.

Het testen op antilichamen verschilt van de nasale uitstrijkjes die momenteel worden gebruikt om actieve infecties vast te stellen. In plaats daarvan zoeken de tests naar antilichamen die het lichaam dagen of weken tijdens en na het bestrijden van een infectie produceert. De meesten testen worden afgenomen door middel van een vingerprik. Een test op antilichamen kan aantonen of de patiënt in het recente verleden COVID-19 heeft gehad waardoor er een beter beeld wordt gevormd over de verspreiding en dodelijkheid van het virus.

Klik hier voor al het nieuws over het coronavirus.

Advertentie (4)