Doe als Johannes de Doper en eet een in Israël gemaakte reep met in honing gedrenkte sprinkhanen

Screenshot YouTube

Er mag dan wel sprake zijn van een coronavirus pandemie, het is niet de eerste plaag waar de wereld mee te maken heeft. Vraag dat maar aan de sprinkhanen.

Maar de sprinkhanen waren vroeger niet alleen een van de 10 plagen, zoals beschreven in het Pesach verhaal, maar ook voedsel, rijk aan proteïne. Vraag dat maar aan Johannes de Doper.

Johannes gaf er blijkbaar de voorkeur aan om zijn sprinkhanen in wilde honing te dopen. Het mooie is dat u nu ook kunt genieten van een soortgelijke proteïne rijke snack dankzij de Israëlische food-tech startup Hargol.

Hargol (Hebreeuws voor “sprinkhaan”) staat bekend om het produceren van proteïne poeder van sprinkhanen en heeft onlangs een reeks energierepen uitgebracht met de naam “Bijbelse proteïne – Israëlische sprinkhanenvoeding”.

De sprinkhaan- en honingrepen zijn verkrijgbaar in gewone, appel- of rozijnenaroma’s, naast de meer traditionele pot met kant-en-klare sprinkhanen. De producten, inclusief Israëlische wilde bloemenhoning, kunnen online worden besteld.

In een Israëlische combinatie van nieuw en oud, produceerden de mensen van Hargol een reclamespot met een acteur die Johannes de Doper afbeeldt terwijl hij langs de rivier de Jordaan loopt en gaat zitten om van zijn eiwitrijke snack te genieten.

En hoewel u misschien uw neus optrekt bij het idee om vliegende insecten te eten, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat Johannes wist wat hij aan het doen was: sprinkhanen zijn een gezonde, duurzame en koosjere bron van eiwitten die de laatste jaren enigszins een comeback maakt .

ISRAEL21c heeft er zelfs een recept voor gemaakt, ‘geroosterde sprinkhanen met zaatar.’

Advertentie (4)