Technion geeft gratis handprothesen aan kinderen in Israël, Syrië, Westbank en Brazilië

Screenshot YouTube

Op het Israël Institue of Technoligy, Technion, zijn wetenschappers er met behulp van innovatieve 3D-printtechnologie in geslaagd om protheses te maken voor kinderen die een hand hebben verloren of waarvan de hand is geamputeerd, blijkt uit een vrijgegeven informatie video.

De kinderen waren betrokken bij dit project en het bleek dat ze vaak in stripboeken keken naar bijvoorbeeld ‘Iron Man’ of ‘Superman’

Hoewel het meest directe voordeel psychologisch is, aangezien de kinderen niet langer het gevoel hebben dat hun amputatie hen anders maakt en in plaats daarvan een “coole bionische hand” hebben om indruk op hun vrienden te maken, kan de prothese niet te zware voorwerpen vasthouden en de kinderen een beter gevoel van evenwicht geven.

Inmiddels zijn de meeste prothese handen aan kinderen in Israël gegeven, en kregen daarnaast ook kinderen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever deze kunsthanden, net als één kind in Syrië. De kunsthanden werden zelfs naar kinderen in Brazilië en het Verenigd Koninkrijk gestuurd.

Het Technion werkt samen met Haifa 3D sinds 2013 aan dit project, en werkt samen met de E-Nable online gemeenschap om gratis prothetische ledematen aan te bieden. Het werd mede opgericht door Jon Schull die Haifa bezocht om een ​​lezing te geven over de non-profit in 2019.

Hoewel technisch gezien elk kunstmatig lichaamsdeel bionisch is, is het belangrijk op te merken dat niet alle bionische handen zo geavanceerd zijn als die in films zoals bijvoorbeeld Star Wars , waarin de beroemde Luke Skywalker zijn hand laat vervangen door een bionische prothese die net zo efficiënt functioneert als zijn originele hand.

De handen die door het Technion zijn gemaakt, kunnen lichtgewicht voorwerpen zoals een bal of een kopje water pakken, maar kunnen niet elke individuele vinger bewegen of bijvoorbeeld een kind helpen om zich vast te grijpen een rekstok.