Website app van Israëlisch bedrijf Wix verbindt vrijwilligers met hulpzoekenden

Screenshot WIX

De coronavirus crisis is nog niet achter de rug en er zijn veel mensen die hulp nodig hebben. Het Israëlische bedrijf Wix heeft een gratis web-app ontworpen die vrijwilligers verbindt met hulpzoekenden.

Na een verzoek van de Israëlische overheid kostte het een team van 20 Wix-medewerkers een week om met behulp van hun eigen Corvid-web ontwikkelingsplatform de web-app te ontwikkelen.

De driedelige app bestaat uit een aanvraag voor vrijwilligers, een online callcenter en rapportagecontrole. De app koppelt vrijwilligers aan verzoeken om boodschappen en medicatie te bezorgen of huishoudelijke diensten te leveren.

De vrijwilligers moeten eerst een validatiecontrole ondergaan voordat ze zich kunnen registreren. De validatie kan worden geïntegreerd met overheidsdatabases. Na goedkeuring kunnen de vrijwilligers onmiddellijk aan de slag door in het callcenter of het vrijwilligers dashboard te reageren op hulpverzoeken.

In een proefprogramma hielp het online oproepsysteem voor vrijwilligers in 3 dagen aan meer dan 11.000 risicopersonen voedsel, medische benodigdheden en andere huishoudelijke diensten te leveren. Het initiatief zal naar verwachting ongeveer een miljoen Israëlische burgers helpen.

Vanaf de eerste dagen van de COVID-19-pandemie reageren Israëliërs met initiatieven die erop gericht zijn mensen te helpen met de uitdagingen van zelf-quarantaine en isolatie.

Het online vrijwilligersoproepsysteem is een voorbeeld van hoe Israëlische ondernemers technische oplossingen verzinnen om praktische problemen op te lossen.

Advertentie (4)