Israël zet drive-through coronatest in Congo op

De drive-through die Magen David Adom in Congo heeft opgezet. compleet met software en training. Foto: MDA

Met vier drive-through faciliteiten in het land is een test waarbij je niet eens je auto uit hoeft in Israël al een tijdje gebruikelijk. Na de test krijg je binnen een paar uur het resultaat op je smartphone te zien.

Het concept van de Israëlische coronavirus drive-through komt nu ook naar de Democratische Republiek Congo in Centraal-Afrika.

Het bouwen van de drive-through-faciliteit is het eenvoudige gedeelte. De software die het hele proces beheert is erg gecompliceerd. Daarom heeft het MDA een versie van de software uit Israël voor Congo geschreven met een trainingsprogramma voor Congolese medische professionals. De faciliteit is eind mei in gebruik genomen.

Het MDA-project is het nieuwste voorbeeld van de jarenlange traditie van Israël om hulp te verlenen aan ontwikkelingslanden.

Voor dit doel werd in 1958 door Israël MASHAV opgericht. MASHAV heeft bijgedragen aan de bouw van ziekenhuizen, luchthavens, universiteiten en wegen in bijna elk Afrikaans land. In 2008 verleende Israël voedselhulp aan Congo.

Advertentie (4)