Grote daling sterfgevallen en ernstige zieke patiënten tijdens tweede virusgolf in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Uit interne gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er veel minder ernstige zieken en doden zijn bij de huidige virus golf, vergeleken met de eerste golf in maart en april.

Volgens een bericht van Channel 12 nieuws blijkt uit interne gegevens van het ministerie van Volksgezondheid dat er een aanzienlijke verlaging is van het aantal ernstig zieke patiënten en dodelijke slachtoffers bij deze golf van besmettingen.

Vergeleken met de eerst golf blijkt dat het aantal ernstig zieke patiënten, aangepast aan het aantal gediagnosticeerde patiënten, met 45% is gedaald. Het aantal dodelijke slachtoffers is gedaald met 80%. Het aantal patiënten dat beademing nodig heeft, is in verhouding tot het aantal gevallen uit de eerste virus golf, ook gedaald met 80%.

Volgens het bericht zijn gezondheidsfunctionarissen van mening dat de daling het gevolg kan zijn van verschillende factoren, waaronder een hoger percentage asymptomatische gevallen; jongeren die zijn besmet; risicopopulaties die beter worden beschermd; en betere kennis van effectieve behandelingen voor patiënten.

Wel heeft Israël het op vijf na hoogste aantal nieuwe coronavirus infecties per hoofd van de bevolking ter wereld en heeft het de Verenigde Staten ingehaald, volgens gegevens die zijn samengesteld door een wetenschappelijke publicatie aan de universiteit van Oxford.

Dinsdag registreerde Israël 210,96 nieuwe COVID-19-gevallen per 1 miljoen mensen per dag, zei Our World in Data, en staat daarbij achter alleen, Panama, Brazilië en Bahrein op de vijfde plaats.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!