Kleuterjuf overlijdt twee weken nadat ze ouders had gevraagd de coronavirus regels niet te overtreden

Shalva Zalfreund op een ongedateerde foto. Met dank aan de kleuterschool

Shalva Zalfreund (64), een kleuterleidster uit de stad Petah Tikva, stierf vrijdag aan het COVID-19 virus. Twee weken eerder had ze ouders een bericht gestuurd met het verzoek zich te houden aan de coronavirus maatregelen en geen zieke kinderen naar de crèche te sturen.

“Ik zit in de infectie risicogroep, de autoriteiten weten met zekerheid dat er gezinnen zijn die de isolatie hebben geschonden of de instructies niet hebben opgevolgd om kinderen niet naar de kleuterschool te sturen als ze een familielid in in quarantaine thuis hebben”, schreef Shalva.

“Het is waar dat quarantaine voor een klein kind een onaangename ervaring is, maar het gaat over slechts twee weken en op dat ene moment kunnen we partners zijn om levens te redden en onze kinderen te leren anderen te respecteren”, vertelde Zalfreund de ouders.

“Helaas waren er mensen die er de voorkeur aan gaven het kind naar de kleuterschool te sturen uit een gevoel van Israëlisch ‘vertrouwen’, terwijl ze een belangrijke waarde van ‘wederzijdse verantwoordelijkheid’ en ‘[u zult niet] werkeloos het bloed van uw naaste schaden’ ‘[Leviticus 19:16]’, schreef Zalfreind. “Voor mij maakt het niet meer uit van wie ik het virus heb gekregen en wie het isolement heeft geschonden. Ik smeek jullie uit naam van de grootouders, buren en oudere familieleden die ons omringen en het niet verdienen om te sterven, ook al hebben ze een onderliggende ziekte “, schreef ze.

Zalfreund zei dat haar was verteld door “gekwalificeerde bronnen” dat ze besmet was op de kleuterschool, maar het was onduidelijk hoe dit kon worden bevestigd.

“God verhoede dat ik het iedereen kwalijk neem. Laat dat niet worden begrepen uit wat ik zei. Gods hand veranderde de omstandigheden en dat was wat me uit de moeilijke situatie haalde waarin ik me bevond,” voegde ze eraan toe.

‘Als er maar één persoon is die dit leest en het belang van de isolatiebeperkingen inziet zou het al lonend zijn. Ik hou echt van jullie allemaal. Een dikke knuffel voor de kinderen. “

Ze laat twee zonen en vier dochters achter.

Advertentie (4)