Lint doorknippen voor minister van Transport belangrijker dan virus regels

Minister van Transport Miri Regev tijdens opening kruispunt dinsdag. Screenshot tv

Maandag had minister van Transport, Miri Regev ingestemd met beperkingen van bijeenkomsten tot niet meer dan 20 personen, dinsdag overtrad ze deze regel door een bijeenkomst te organiseren waarbij meer dan 20 mensen aanwezige waren. Daarnaast werd er niet op een shekel gekeken. Terwijl honderdduizenden Israëliërs moeite hebben rond te komen nu ze werkloos zijn, werd er voor het openen van een kruispunt 200.000 Shekel (€ 51,500) aan hapjes en drankjes uitgegeven.

Terwijl eigenaren van evenementenhallen, cultuurlocaties, bars, restaurants en sportscholen hun bedrijf moesten sluiten vanwege de nieuwe beperkingen verscheen minister van Transport Miri Regev tijdens een ceremonie die een nieuw kruispunt in de buurt van de stad Ashkelon inluidde.

Een video van de ceremonie uitgezonden door Channel 13 toonde een tent met minstens 25 stoelen op afstand van elkaar opgesteld, met voldoende eten en drinken voor de aanwezigen, terwijl op hetzelfde moment honderdduizenden Israëlis geen idee hebben hoe ze rond moeten komen.

Velen in Israël vragen zich dan ook af of ministers boven de wet staan en zich niet aan de regels die gelden hoeven te houden, want we hebben het hier over de opening van een kruispunt bij Ashkelon, dat ook zonder uitgebreid feest had kunnen worden geopend.

Eerder had de Likud minister zonder portefeuille, Hanegbi, afgelopen vrijdag op tv gezegd dat het niet waar is dat mensen honger hebben omdat ze werkloos zijn geraakt door de viruscrisis. “Dat is bullshit”, was zijn antwoord, waarvoor hij later excuus aanbood na de grote kritiek die hij over zich heen kreeg.

Advertentie (4)