Ministerie van Volksgezondheid rangschikt minste en meeste risico’s op het coronavirus

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de dagelijkse activiteiten in termen van hun risico op blootstelling aan het coronavirus gerangschikt in een poging het publiek bewust te maken van de risico’s.

De in kleur gecodeerde ranglijst van het ministerie van Volksgezondheid houdt rekening met de vraag of sociale afstand, het dragen van een mondkapje en persoonlijke hygiëne nodig zijn bij de vermelde activiteiten.

Bovenaan de lijst staan als hoog risico het bezoeken van een bar, concerten, sportscholen, openbare zwembaden, synagoges, school en pretparken.

Iets minder riskant is het gaan naar de kapper, restaurants, bijwonen van bruiloften, spelen in een buitenspeelplaats, bioscoop bezoek, eten in het huis van vrienden, vliegen, bezoek aan (overdekte) shoppingmalls, bezoek aan een kantoor, wachtruimte dokter.

Het minste risico loop je bij een bezoek aan de supermarkt, benzine tanken, afhalen van maaltijden, bezoek aan de supermarkt, buitensporten, strand bezoek, kamperen.

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl