Restauranthouders dreigen hun zaken open te houden ondanks opdracht te sluiten

Ter illustratie, restaurant in Tel Aviv. Screenshot YouTube

Een groot aantal restauranteigenaren heeft zondag laten weten hun zaken open te houden, ondanks de opdracht van de regering vanaf dinsdagochtend 05.00 uur hun zaken te sluiten.

In eerste instantie werd afgelopen donderdag opdracht gegeven dat restaurants vanaf vrijdagmiddag geen gasten meer mogen ontvangen. Afhaalmaaltijden mogen nog wel worden opgehaald.

Maar er ontstond toen grote woede over het plan omdat veel restaurants voorraden voedsel hadden ingeslagen die ze niet zomaar weg wilden gooien, waarna ze uiteindelijk toestemming kregen om tot dinsdag open te blijven.

Onder de restauranthouders die dreigen de opdracht om te sluiten te negeren, zijn onder meer prominente chef-koks en eigenaren van bekende eetgelegenheden in Tel Aviv en Jeruzalem.

“Laten ze eerst maar eens de redenen voor de sluiting meedelen, en daarbij gegevens presenteren waaruit blijkt dat restaurants een bron van besmetting zijn en ons meedelen of er compensatie wordt gegeven. Doen ze dat niet niet, dan sluit ik niet”, vertelde chef Asaf Doktor, die eigenaar is van drie restaurants in Tel Aviv, aan Channel 12.

Eigenaars van restaurants en bars zijn van plan dinsdag een ‘protestmaaltijd’ te houden voor behoeftigen buiten de residentie van de premier in Jeruzalem.

Vertegenwoordigers van de restaurantsector zouden volgens verschillende rapporten nog met premier Benjamin Netanyahu spreken, het is niet bekend of dit inderdaad is gebeurt of nog gaat gebeuren.

Sommige restauranthouders eisen dat de regering ermee instemt om restaurants vooraf een vergoeding te geven in ruil voor naleving van de wet.

“De beslissing om restaurants te sluiten is onlogisch. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat hoge infectiepercentages in restaurants aantoont, maar het tegenovergestelde ‘, vertelde een andere rebellerende eigenaar.

Uit een summier overzicht van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat in de week van 10 tot 16 juli, 4% van de besmettingen in horeca gelegenheden plaatsvond. Dat zijn echter niet alleen restaurants, maar ook café’s, bars en nachtclubs.

Hoeveel besmettingen daadwerkelijk in restaurants plaatsvonden is niet duidelijk.

Advertentie (4)