Stijging nieuwe besmettingen iets minder, meeste besmettingen met het virus vinden thuis plaats

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het aantal nieuwe virus gevallen in Israël is op zondag in 24 uur met 1.438 patiënten toegenomen. Uit een overzicht van de virus patiënten in de week van 10 tot 16 juli, blijkt dat de meerderheid van besmettingen in huis plaats vindt . Ook zijn er veel meer jongeren besmet.

Er zijn nu in Israël 28.205 actieve besmette patiënten, waarvan er 252 in ernstige toestand verkeren, 70 van hen liggen aan de beademing.

Er zijn 409 mensen aan het virus overleden.

De rest heeft overwegend milde verschijnselen van het coronavirus.

Wat betreft de leeftijd van Israëliërs die het coronavirus krijgen, is het grootste percentage 20 tot 29 jaar (22%), gevolgd door 10 tot 19 jarigen (19%), 30 tot 39 jarigen (14%) en patiënten tussen de 40 en de 49 jaar oud (13%).

Er zijn dan ook steeds vaker geluiden te horen om over te gaan tot nachtelijke lockdowns nu blijkt dat een groot aantal van nieuwe besmettingen bij jongeren voorkomen die in nachtclubs en huisfeesten het virus aan elkaar overdragen.

Om het gezondheidssysteem te redden vertelde Dov Schwartz van de Ben Gurion Universiteit op Channel 12 dat wat hem betreft nachtelijke en weekendvergrendelingen nodig waren, samen met de vereiste dat alle Israëliërs ouder dan 67 jaar de komende 30 dagen thuis moeten blijven.

Inmiddels is ook duidelijk waar de meeste besmettingen plaatsvinden, nu het ministerie van Volksgezondheid op verzoek van de Knesset gegevens heeft gestuurd over besmettingen afkomstig UIT de week van 10 tot 16 juli.

In die week werden 7.998 mensen met het virus besmet, waarvan het ministerie van Volksgezondheid bij 5.120 mensen een epidemiologische tracking kon uitvoeren. De rest weigerde mee te werken (204) of kon de oorzaak van de besmetting niet worden achterhaald (1.662).

Van deze 5.120 nieuwe patiënten liep 67% het virus thuis op, 9,5% liep het virus op scholen of universiteiten op en 5,6% tijdens evenementen.

Andere plaatsen waar mensen besmet raakten, waren religieuze instellingen, zoals synagogen, yeshiva’s of mikve’s (rituele baden) ( 4,8%); uitgaansgelegenheden (inclusief restaurants of coffeeshops ( 4%); werk ( 2,2%); voorzieningen voor senioren ( 1,3%); winkels of winkelcentra ( 1,2%); medisch instellingen ( 1,1%) op een sportveld ( 1,1%) Op alle andere geverifieerde locaties heeft minder dan 1% van de patiënten het virus opgelopen, ook bij zwembaden, waar 0,2% van de mensen het virus opliep.

Inmiddels is er vandaag een nieuw probleem bijgekomen voor de regering Netanyahu, nu verplegend personeel is begonnen met een algemene staking voor betere betaling en verlaging van de werkdruk.

Hun klachten die ze al maanden uitten worden door de regering niet serieus genomen , met name hun stelling dat er op korte termijn ruim 1.000 nieuwe verplegers/verpleegsters bij moeten komen om de werkdruk te verlagen.

Tijdens de staking zal worden geprobeerd zoveel mogelijk de coronavirus patiënten in de ziekenhuizen te ontzien.

Advertentie (4)