Sheba hospitaal test een “minder dan een seconde” coronatest

Het 1 seconde virus test apparaat. Foto Newsight Imaging

Het Sheba Medical Center in Tel Hashomer experimenteert momenteel met een coronavirus-testtechnologie waarvan wordt aangenomen dat het in minder dan een seconde virussen in een vloeistofmonster kan detecteren.

Newsight Imaging, een in Ness Ziona gevestigde startup vertelde aan The Jerusalem Post dat het de IRB Ethics (“Helsinki”) commissie van het Sheba Medical Center heeft goedgekeurd om een ​​proefprogramma uit te voeren voor snelle COVID-19-detectietests met behulp van zijn draagbare en kosteneffectief spectraal apparaat.

“Newsight is wederom een ​​uitstekend voorbeeld van hoe ARC Sheba Medical Center en het Israëlische startup-ecosysteem samenwerken om bestaande technologie opnieuw uit te vinden om de plaag van COVID-19 te bestrijden,” zei ARC Innovation Center bij Sheba-chef Dr. Eyal Zimlichman .

Het apparaat, dat ongeveer zo groot is als een computermuis, kan in minder dan een seconde bewijs van een virus in het lichaam identificeren en classificeren, met behulp van een vloeistofmonster – bloedserum of speeksel – dat in een wegwerp cuvet (kleine container of kopje) wordt ingebracht, wordt in de persverklaring uitgelegd.

In spectroscopie wordt een monster getest met een breedbandlichtbron, zei Newsight-CEO Eli Assoolin. Het licht dat terugkeert uit het monster wordt geanalyseerd om het golflengtegehalte te bepalen.

“We verzamelen de spectrale signatuur nadat het licht in het monster is geabsorbeerd, en dan kunnen we de inhoud ervan analyseren”, zei hij, en merkte op dat spectrale-analysetechnologie al wordt gebruikt om bepaalde ziekten en afwijkingen bij de mens te identificeren.

“In feite heb je aan de ene kant de lichtbron en aan de andere kant de sensorchip – een gevoelige en snelle camera die verschillende golflengten kan zien. In het midden leg je het monster, ‘zei Assoolin.

Sheba-artsen van de afdeling Infectieziekten en Tropische Ziekten werken al samen met het bedrijf en de eerste haalbaarheidsstudies van het apparaat zijn succesvol geweest.

Een studie toonde aan dat het met bijna 100% nauwkeurigheid onderscheid kan maken tussen alfa-coronavirussen (Alpha-CoV) en bèta-coronavirussen (Beta-CoV). Studies uitgevoerd bij mensen geïnfecteerd met het Dengue-virus bleken ook uiterst nauwkeurig te zijn.

‘We hebben bewezen dat we onderscheid kunnen maken tussen mensen die ziek zijn en mensen die dat niet zijn’, zei Assoolin. Nu beginnen Sheba en Newsight COVID-19 met de echte testen.

Newsight en ARC Sheba zijn van plan een gezamenlijk incubator bedrijf op te richten en vervolgens goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Association na te streven.