21 coronadoden in 24 uur, hoofd gezondheidsdienst voorspelt daling besmettingen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Op de dag dat het ministerie van Volksgezondheid bekendmaakte dat er in de afgelopen 24 uur een record aantal mensen aan het coronavirus in Israël zijn overleden, zei de directeur van het ministerie dat hij verwacht dat het aantal besmettingen over twee weken zal gaan dalen.

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend overleden 21 mensen aan de gevolgen van het coronavirus in Israël. Nooit eerder kwam dit voor, het totaal aantal doden door het virus staat nu op 643.

Er zijn in die 24 uur 1.612 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen, waardoor het totaal aantal actieve besmettingen nu op 23.416 uitkomt.

Hiervan verkeren 386 in kritieke toestand waarvan er 114 aan de beademing liggen. Nog eens 153 mensen hebben matige klachten.

De rest van de virus patiënten heeft milde klachten of is zelfs zonder klachten.

Directeur-generaal Chezy Levy van het Ministerie van Volksgezondheid zei donderdag dat hij verwacht dat het aantal gevallen van coronavirus in Israël over ongeveer twee weken zal afnemen, alhoewel dat aantal onvoldoende laag zal zijn om infectieketens effectief te doorbreken.

“Onder de huidige omstandigheden zal er over ongeveer twee weken een afname en stabilisatie zijn in de omvang van de verspreiding van de ziekte. We zullen nog niet de lage cijfers halen die efficiëntie in het doorbreken van de infectieketens mogelijk maken, maar we zullen wel onderweg zijn”, vertelde Levy aan Army Radio.

“Alhoewel ik het eens met de noodzaak om de scholen op 1 september te laten starten, zullen we nog een discussie hebben dichter bij het begin van het academische jaar”, zei Levy donderdag, nadat hij eerder in de week had gezegd dat hij twijfelde of het juist zou zijn de scholen op 1 september te openen indien het aantal dagelijkse besmettingen op het huidige hoge niveau blijft.

Inmiddels is ook bekend geworden dat Israël met een aantal Europeesche landen in gesprek is over het zonder controles toelaten van reizigers uit Israël.

De griekse minister van Buitenlandse Zaken is daarvoor vandaag in Jeruzalem om daarover te praten met met zijn Israëlische collega.

Ook wordt de dreiging van Turkije in het oostelijk gedeelte van de Middellandse zee besproken, waar dat land is beginnen met het opbouwen van een troepenmacht, om zoals de Turkse regering zegt “haar belangen in de gasvelden veilig te stellen.”

Deze gasvelden liggen gedeeltelijk in de territoriale wateren van Griekenland. Israël heeft in dit oplopende conflict de kant van Griekenland en Cyprus gekozen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)