53.000 Israëlische kinderen zonder basisschool benodigdheden

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Ruim 53.000 Israëlische schoolkinderen beginnen dinsdag 1 september het nieuwe schooljaar jaar zonder de boeken en apparatuur die ze nodig hebben. Ook heeft ruim 20% van de schoolkinderen geen computer of internettoegang om te kunnen leren op afstand, aldus een rapport van de liefdadigheidsorganisatie Latet.

De dertienjarige Zohar komt uit een gezin met een laag inkomen en heeft een zus met visuele en auditieve beperkingen. Ze woont bij haar grootmoeder en moeder en vertelde Channel 12 nieuws over de moeilijkheden die ze ondervindt zonder de basisbenodigdheden die nodig zijn om te leren.

Zohar. Screenshot Channel 12

“De school zegt me om studiemateriaal mee te nemen, zoals potloden, pennen, kleurstiften, markeerstiften, notitieboekjes. Ik heb ze niet, ‘zei ze. ‘Mijn vrienden hebben ze wel, maar ik niet. Ik zit altijd aan de zijkant en kijk hoe mijn vrienden het leuk vinden om te gebruiken wat ze hebben.”

“Ik heb geen computer of tablet. Ik moet bij mijn leraar zijn en mag dan een groepscomputer gebruiken.”

Volgens een rapport van Latet uit december 2018, vóór het begin van de viruspandemie, leefden ongeveer 2,3 miljoen Israëliërs, waaronder 1 miljoen kinderen, onder de armoedegrens. Bijna een vijfde van de Israëlische bevolking, meer dan 1,6 miljoen mensen, lijdt aan voedselonzekerheid. Dit is een toename van 2% ten opzichte van 2018.

Het ministerie van Onderwijs heeft laten weten bekend te zijn met het feit dat tienduizenden kinderen geen online lessen kunnen volgen, maar zegt niet van plan te zijn daar een oplossing voor te vinden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)