Op zaterdag 1.833 nieuwe coronabesmettingen en 15 sterfgevallen in Israel

Ter ullustratie,, medewerkers van het MDA. Foto MDA

Het lukt Israël niet het coronavirus onder controle te krijgen. Zondagochtend meldde het ministerie van Volksgezondheid dat er gedurende zaterdag 1.833 nieuwe besmettingen bijkwamen terwijl er 15 mensen aan de gevolgen van virus overleden.

Het totale dodental staat nu op 906 en er zijn 20.331 actieve besmettingsgevallen in het land, waarvan er 438 in ernstige toestand verkeren, met 116 van hen aangesloten aan de beademing.

De rest heeft overwegend milde klachten, of in sommige gevallen helemaal geen klachten.

Het dagelijkse besmettingspercentage van Israël schommelt al dagen tussen ongeveer 1.800 en 1.900 dagelijkse nieuwe besmettingsgevallen, met een piek op donderdag van 2.068, het hoogste aantal sinda eind juli.

Later op zondag zullen de ministers die deel uitmaken van het coronavirus-kabinet opnieuw het plan van de ‘coronatsaar’ professor Gamzu bespreken, wat eerder door de ultraorthodoxe partijen werd afgewezen.

Het zogenaamde ‘stoplicht plan’ bestaat uit rode, oranje en groene zones, waarbij rode zones kunnen worden afgesloten en het openbare leven tot stilstand worden gebracht, wat tegen het zere been van de ultraorthodoxe partijen is, die koste wat het kost synagoges open willen houden met zoveel mogelijk bezoekers, ondanks het feit dat juist in die gemeenschappen het aantal coronabesmettingen het hoogst is.

Minister van Huisvesting Yaakov Litzman, van de ultraorthodoxe United Thora Party, heeft ‘zelfs’ gedreigd dat zijn partij uit de regering zou stappen.

Professor Gamzu zei in een tv interview op het Israëlische Channel 13: “Als mijn adviezen niet worden opgevolgd omdat ministers het beter denken te weten, dan heb ik niets meer te doen en stap ik per direct op.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)