Coronacrisis veroorzaakt daling van huren in Israël tot 10%

Ter illustratie. Tel Aviv screenshot YouTube

Het COVID-19 virus krijgt invloed op de huurprijs van kantoren in Israël. De bedrijfsactiviteit in de kantoorsector is aanzienlijk verminderd waardoor de huurprijzen met 2% -10% zijn gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020, zo blijkt uit een studie van CBRE Israël.

“Na meer dan vijf jaar waarin de huurprijzen voor kantoren in de lift waren en er zelfs op enig moment sprake was van zo een grote piek dat Tel Aviv op de 15e plaats van de wereld kwam te staan voor wat betreft de kosten van kantoorhuur, is er in het tweede kwartaal een sterke prijsdaling geweest,” zei CBRE Israel-voorzitter Jacky Mukmel in een persbericht. “Het fenomeen valt op bij de inkoopgroepen.”

“In de tweede helft van 2020 zal de daling van de kantoorhuur naar verwachting aanhouden, als gevolg van een afnemende vraag en veel leegstaande kantoorruimte wat weer een gevolg is doordat veel bedrijven hun werknemers zoveel mogelijk vanuit huis laten werken, om de kosten zo veel mogelijk te verlagen”, zei Mukmel.

In het tweede kwartaal daalden de huurprijzen voor kantoren in Tel Aviv met 6% van 104 shekel (25 euro) per vierkante meter neer 97 shekel (24 euro). De huren in Haifa bleven stabiel op 65 shekel (€15,50) per m2.

Advertentie (4)