Duits ‘WeKickCorona-initiatief’ geeft 80.000 dollar aan Auschwitz museum

Leon Goretzka en Joshua Kimmich. Foto facebook

Een Duitse organisatie die werd opgericht door twee professionele voetbalspelers om het coronavirus te bestrijden, heeft ongeveer 80 duizend dollar gedoneerd aan het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau in Polen, meldt JTA.

Het WeKickCorona Initiative, dit jaar opgericht door Bayern München-spelers Leon Goretzka en Joshua Kimmich, gaf het geld nadat het museum om publieke bijdragen had gevraagd in de nasleep van de pandemie, waarmee het toerisme is lamgelegd.

“Auschwitz maakt deel uit van onze geschiedenis en de herinnering ervan is 75 jaar na het einde van de oorlog wijdverspreid. We worden allemaal uitgedaagd om ervoor te zorgen dat een van de donkerste hoofdstukken in de menselijke geschiedenis zich niet herhalen. Het is een zaak die ons na aan het hart ligt om ervoor te zorgen dat de herinneringscultuur zelfs tijdens de corona pandemie in stand wordt gehouden”, aldus het WeKickCorona Initiative in een verklaring .

Kimmich en Goretzka, beiden 25, spelen ook elk voor het nationale team van Duitsland.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!