Gezellige lunch bij Sjoel West als start van het nieuwe seizoen

Ontmoeting in Amsterdam-West

Afgelopen zondag organiseerde Sjoel West een sfeervolle lunch in de achtergelegen Bloeme-tuin, vernoemd naar “de moeder van Sjoel West” Bloeme Evers-Embden.

Het was de eerste activiteit na de jaarlijkse zomerstop en de aftrap van een nieuw seizoen van de tweewekelijkse laagdrempelige sjoeldiensten in een deel van Amsterdam waar in de afgelopen decennia doorgaans maar weinig Joden woonden.

23 deelnemers uit de hoofdstad, maar ook uit Amstelveen, Alkmaar en Arnhem genoten in de schaduw op deze warme dag van de challes, hummus, dadelpasta en Goudse kazen. Onder de deelnemers waren voornamelijk leden en bezoekers van de sjoel, maar ook twee dames van de naburige Maranatha kerk, twee Marokkaanse stadsgenoten met een islamitische achtergrond en de zoon van een sjiitische Perzische imam. De oudste aanwezige hoopt binnenkort haar 90e verjaardag te mogen vieren (linksvoor op foto).

De bonte mix zorgde voor een goede interreligieuze sfeer met meer uitleg, zang en na afloop een spontaan ingezet Israëlisch volksdansen. De toon voor het nieuwe seizoen is gezet!

Advertentie (4)