In Israël zijn in 24 uur 16 mensen aan het coronavirus overleden

Ter illustratie. COVID-19 virus. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft zondagmorgen gemeld dat er in de voorafgaande 24 uur 16 mensen aan het COVID-19 virus zijn overleden, waarvan 5 sinds zondagochtend middernacht. Hierdoor is het totale aantal doden in Israël nu opgelopen op 597.

Op zaterdag zijn er 763 nieuwe besmette patiënten bijgekomen. Het ministerie merkte daarbij op dat er, slechts 8.587 tests zijn uitgevoerd, dit in tegenstelling tot de voorafgaande dagen waar het gemiddeld aantal tests rond de 25.000 lag. Het besmettingspercentage ligt nog steeds hoog op 8,8%.

Er verkeren 394 patiënten in een ernstige toestand van wie 118 beademd moeten worden, het hoogste aantal sinds de piek van de eerste golf medio april. De afgelopen 9 dagen is het aantal patiënten aan de beademing met 25% toegenomen.

Het aantal actieve coronavirus patiënten staat op 24.433, waarmee het aantal mensen dat met het virus is besmet sinds het begin van de uitbraak op 82.515 komt.

Het aantal ziekenhuispatiënten is ook het hoogst sinds de piek van de eerste golf en bedraagt ​​momenteel 859.

De ziekenhuizen Hadassah Ein Kerem, Shaare Zedek, Ichilov Medical en het Sheba Medical Center meldden allemaal dat hun coronavirus afdelingen op volledige capaciteit zitten, ook al blijven ze nieuwe patiënten accepteren.

Volgens het nationale informatie- en kenniscentrum van het Coronavirus blijven de belangrijkste COVID-19-hotspots in het land steden en dorpen met een door Haredi gedomineerde meerderheid: Bnei Brak, Modi’in Illit, Elad en Beit Shemesh.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)