Israël begint in september met testen coronavirus vaccin op mensen

Plaatsvervangend premier en minister van Defensie Benny Gantz ontmoet de directeur-generaal van de IIRB, professor Shmuel Shapria, 6 augustus 2020. Foto Ministerie van Defensie / Ariel Hermoni<br />

“We zullen na de vakantie veiligheids- en werkzaamheidsonderzoeken starten, maar we hebben het product in handen”, zei prof. Shmuel Shapira, hoofd van het Israel Institute for Biological Research (IIBR).

Het ministerie van Defensie heeft vanmiddag meegedeeld dat het IIBR in Nes Ziona in september zal beginnen met het testen op mensen van zijn vaccin tegen het coronavirus.

Op 19 mei had het IIBR aangekondigd dat eerste testen voor het nieuwe vaccin succesvol waren afgerond op dieren, waarbij het vaccin voor bijna 100% goed werkte.

Minister van Defensie Benny Gantz bracht donderdag een bezoek aan het biologisch instituut voor een update over de vooruitgang van het door het IIBR ontwikkelde vaccin en antilichaam tegen COVID-19.

“Experimenten met mensen zullen na de Joodse feestdagen beginnen. Ik wil u, de mensen van het ministerie van Defensie en de mensen van het instituut, enorm bedanken voor het fantastisch werk wat jullie hebben geleverd”, zei Gantz.

Gantz zegt dat de proeven op mensen zullen worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid. “Alle vereiste processen op het gebied van medische veiligheid zullen worden opgevolgd”.

Professor Shmuel Shapira zegt dat het IIBR zes maanden geleden is begonnen om het vaccin te ontwikkelen. Hij zegt dat het “een uitstekend vaccin” heeft ontwikkeld, waarvan hij zeker is dat het succesvol zal zijn.

Volgens berichten in de Israëlische media is het in ontwikkeling zijnde vaccin vergelijkbaar met een vaccin dat momenteel wordt ontwikkeld door het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)