Kamervragen Wilders en Markuszower over asielzoeker Saleh A.: “Het land uitzetten”

Foto: Interview Ernst Lissauer (Omroep ON!) met PVV-kamerlid Gidi Markuszower.

Na nieuwe informatie over een dreigement door asielzoeker Saleh A. hebben PVV-kamerleden Geert Wilders en Gidi Markuszower kamervragen gesteld.

Uit een gister verschenen artikel in De Telegraaf van Daniël van Dam en Silvan Schoonhoven blijkt dat de meervoudige dader van HaCarmel heeft gedreigd met een derde aanslag op het koosjere restaurant, ditmaal met vuurwapens.

Aanleiding voor kamerleden Wilders en Markuszower (beide PVV) om schriftelijke vragen te stellen aan de minister van Justitie en Veiligheid:

1.) Bent u bekend met de berichten dat Saleh A. al twee aanslagen op het Joodse restaurant Hacarmel en met een derde aanslag, een aanslag met een vuurwapen, dreigt?

2.) Bent u het met de PVV eens dat als deze terrorist, de Syrische asielzoeker Saleh A. die al twee keer het restaurant HaCarmel in Amsterdam heeft aangevallen en geterroriseerd, het land uit was gezet hij niet zou kunnen broeden op een derde aanval? Zo nee, waarom niet?

3.) Bent u het met de PVV eens dat het openbaar ministerie steken heeft laten vallen in de vervolging van de Syrische terrorist Saleh H. door niet alleen een hele lage straf te eisen na de eerste aanval waardoor hij na twee dagen alweer op straat liep, maar ook door deze terrorist niet als terrorist te vervolgen? Zo nee, waarom niet?

4.) Bent u bereid deze Syrische asielzoeker, deze terrorist, na zijn opgelegde straf ons land uit te zetten?

5.) Welke andere maatregelen gaat u nemen zodat Saleh A. geen nieuwe aanslag kan plegen op het restaurant HaCarmel of andere Joodse doelen in Nederland?

Zie ook:

Persoonlijk verhaal Gidi Markuszower
“Massa-immigratie versterkt antisemitisme”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)