Opnieuw grote stijging dagelijkse coronabesmettingen in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdagochtend gemeld dat 1875 Israëliërs de afgelopen 24 uur positief zijn getest op het coronavirus, het hoogste aantal dagelijkse virusdiagnoses sinds 29 juli.

Maandag werden 27.985 mensen getest op het virus, waarbij de uitslag bij 6,7% positief bleek, een lichte stijging van het dagelijkse besmettingspercentage voor het coronavirus in vergelijking met de afgelopen dagen.

Er zijn op dit moment 25.050 actieve besmettingen in Israël, waarvan 416 in ernstige toestand verkeren en 113 aan de beademing liggen.

De rest heeft overwegend mild klachten of in een aantal gevallen, helemaal geen klachten.

Er zijn tot nu toe 847 mensen aan het virus overleden, nadat de afgelopen 24 uur opnieuw 10 mensen aan het virus zijn bezweken.

Verontrustend is dat in Israël maandag 1511 nieuwe gevallen van het coronavirus werden ontdekt buiten gebieden die als virus hotspots worden beschouwd.

De Nationale Veiligheidsraad had eerder in augustus een doel gesteld om het aantal dagelijkse besmettingen terug te brengen tot ongeveer 400.

Het zogenaamde coronavirus-kabinet heeft maandagavond de beperkingen op bijeenkomsten uitgebreid als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van de ziekteverwekker tegen te gaan. Het reglement is van kracht tot maandag 31 augustus, tenzij de Knesset anders beslist.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)